Ce trebuie să știți?

 

1. Bagaje

În tariful biletului sunt incluse 50 kg de bagaje. Pentru bagajele care depășesc cantitatea maximă admisă, precum și pentru bagajele trimise sub forma de colete, tariful este de 1 euro/kg pentru cele de pe linia de bază a autocarului (orașele prin care trece autocarul), iar pentru orașele din celelalte zone contactați un operator de la firma COMATI pentru a primi detalii. Nu se acceptă la transport, în colete, alimente perisabile, alimente care la un moment dat pot face obiectul unor restricții. De asemenea, este interzis transportul în colete a țigărilor, băuturilor alcoolice, drogurilor, armelor, explozibililor și alte substanțe interzise prin lege. Pentru informații suplimentare, apelați telefonic unul dintre agenții noștri.

 

2. Facilități

Pe toată durata călătoriei, veți primi cafea din partea companiei. Autocarele sunt climatizate, dotate cu toaletă ecologică pentru pasageri, care se poate folosi în timpul mersului. De asemenea, în timpul călătoriei, pe televizoarele din fiecare vehicul vor fi difuzate filme, astfel timpul petrecut în autocar va părea mai scurt. Autocarele Comati sunt dotate cu scaune varianta „turist”, reglabile și pe adâncime și pe lățime, rabatabile, cu sprijin pentru picioare, astfel încât să vă bucurați de condiții de transport excelente. Dacă aveți un laptop și doriți să lucrați în timpul călătoriei sau să vă scrieți amintirile din vacanță, vă veți bucura să aflați că unele din autocarele Comati sunt dotate cu prize pentru încărcarea acestora. Tranzitarea cu feribotul și taxele de călătorie sunt incluse în tariful biletului.

 

3. Siguranță și securitate

Pe fiecare autocar sunt patru șoferi profesioniști. În această perioadă, nu au existat accidente sau incidente neplăcute. Nu se acceptă persoane cu comportament sau atitudine indecentă ori care deranjează ceilalți călători. În autocarele Comati, este interzis fumatul și consumul băuturilor alcoolice. La fiecare patru ore de drum, are loc câte o pauză de odihnă în locuri decente, dotate cu restaurante și toalete. Reprezentanții companiei manifestă o grijă deosebită pentru copii și persoanele în vârstă, astfel încât transportul acestora să se realizeze în condiții de maximă siguranță.

 

4. Reduceri

Se consideră tarif de copil persoanele cuprinse între 0 și 12 ani. Copiii cu vârste cuprinse între 0 și 12 ani, bătrânii de peste 65 de ani și pensionarii au tarife speciale la biletele Comati.

 

5. Transportul minorilor/ Reguli și documente necesare

Când vine vorba de călătoriile minorilor, siguranța și conformitatea cu legislația sunt pe primul loc pentru noi. Iată o prezentare clară a regulilor și documentelor necesare pentru ca tinerii sub 18 ani să călătorească fără griji, în orice situație:

Însoțirea minorilor:  

  •  Este obligatoriu ca minorii să fie însoțiți de un adult.  
  •  Dacă minorul călătorește doar cu unul dintre părinți, este necesar acordul celuilalt părinte, formalizat printr-un act legalizat la notar.  
  •  În cazul părinților divorțați, trebuie prezentată o hotărâre judecătorească definitivă care să stipuleze că minorul este în grija părintelui însoțitor.  
  •  Dacă unul dintre părinți este decedat, părintele însoțitor trebuie să prezinte certificatul de deces.  
  •  În cazul în care însoțitorul nu este părintele, acesta trebuie să aibă un cazier judiciar curat și un act legalizat ce atestă acordul părinților pentru ieșirea minorului din țară.  
  • Minorii sub 14 ani trebuie să fie înregistrați pe pașaportul părintelui însoțitor sau să dețină un pașaport individual.

Călătoriile minorilor de 16 ani și peste:

Adolescenții care au împlinit 16 ani pot călători neînsoțiți în străinătate, cu condiția să aibă documente de călătorie valide, în următoarele situații:  

1. Vizitarea rudelor - pentru a menține și consolida legăturile familiale.  

2. Educație și concursuri - participarea la studii sau concursuri oficiale, deschizând noi orizonturi de dezvoltare personală și profesională.  

3. Tratament medical necesar - accesul la tratamente medicale esențiale pentru sănătatea lor.

ATENȚIE: Certificatul de naștere nu este acceptat ca document de călătorie.

Ieșirea din țară a minorilor însoțiți:

  • Când minorii sunt însoțiți de ambii părinți, nu sunt necesare documente suplimentare.  
  •  Călătoriile cu un singur părinte pot necesita consimțământul notarial al celuilalt părinte sau dovada autorității părintești exclusive. 
  • Minorii cu domiciliul în străinătate trebuie să fie însoțiți de documentele corespunzătoare care atestă domiciliul sau reședința.

Documente specifice:

Pentru situații speciale, cum ar fi tratamentele medicale sau evenimentele educaționale, este necesară prezentarea documentelor justificative ale scopului călătoriei. Toate declarațiile de acord pentru călătoriile minorilor trebuie să fie autentificate, fie în România, fie prin misiunile diplomatice sau consulare românești din străinătate.

Asigurăm toți părinții și tutorii că suntem dedicați siguranței și conformității cu legislația în vigoare pentru toate călătoriile minorilor. Pentru orice detalii sau clarificări suplimentare, vă încurajăm să consultați site-ul oficial al Poliției de Frontieră sau să ne contactați direct.

Pentru mai multe informații, vizitați Poliția de Frontieră.

Stai conectat
Afla ultimele noutati si promotii
Facebook Youtube Instagram
Newsletter
Fii la curent cu ultimele noutati si promotii COMATI PSG
Comati PSG

Google Play
Adresa

S.C. COMATI PSG S.R.L.
Bulevardul Iuliu Maniu, Nr. 18, 300188, Timisoara
CUI: RO 1817160, NRC: J35/3519/1991
Telefon

Telefon
+40 256 305 688
+40 356 808 557 - RDS
+40 256 293 974 - FAX
Orar

Orar
Luni-Vineri: 09:00 - 18:00
Sambata: 10:00 - 14:00
Telefon urgente (07:00 - 23:00)
+40 723 450 475
Email

Email
rezervari@comati-psg.ro
coletarie@comati-psg.ro
Copyright © 2024 Comati PSG. All rights reserved